Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Έτοιμη η λίστα με 1.225 ακίνητα του στρατού προς αξιοποίηση

Λίστα με 1.225 ακίνητα του στρατού προς αξιοποίηση ετοιμάζεται να βγάλει στο Διαδίκτυο την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Δημήτρη Ελευσινιώτη στη Βουλή. Ειδικότερα, ο....


κ. Ελευσινιώτης είπε ότι η περιουσία των Ταμείων Εθνικής Άμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία και θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. Πρόσθεσε ότι «το σύνολο των ακινήτων ανέρχεται 1.225» και εξήγησε πως «αυτό που κάναμε τα τελευταία 2 χρόνια ήταν να καταγράψουμε την περιουσία των 3 ταμείων. Αυτή η καταγραφή τελείωσε πριν από 1 μήνα και τώρα πάμε σε απογραφική τακτοποίηση. Δηλαδή σε ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα ώστε να μην λέμε μόνο που βρίσκεται το ακίνητο. Αυτό θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2013».

Εξήγησε ότι πρωταρχικός σκοπός «είναι εκμετάλλευση – ενοικίαση των ακινήτων. Τα χρήματα θα οδηγούνται στο ΓΕΣ και αυτό με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων. Η περιουσία έχει ταχθεί για την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, ανακατασκευή στρατιωτικών κτιρίων, κατασκευή οχυρωματικών έργων, επαύξηση αμυντική οργάνωσης της χώρας».

Τόνισε ότι «Δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η 6μελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους 2 υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

Επεσήμανε ότι η πρώτη καταγραφή ξεκίνησε στα τέλη του 2010 και εξήγησε ότι «αυτό γίνεται προκειμένου να γνωρίζουμε ποια είναι τα ακίνητα, ποια η αξία τους και πως μπορούν να ενοικιαστούν» πρόσθεσε δε πως «Πριν από 2 ημέρες ήρθε ο φάκελος στο γραφείο μου για να υπογράψω και να βγει στο διαδίκτυο η λίστα των ακινήτων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγουν στην ιστοσελίδα για να μπορεί ο καθένας να δει ποια οικόπεδα μπορούν να ενοικιαστούν».

Τέλος, σημείωσε ότι για τα κενά στρατόπεδα «γίνεται διεργασία και η πρόθεση είναι να δώσουμε την χρήση τους έτσι ώστε ένα μέρος των χρημάτων να το παίρνει και το Τα.ΕΘ.Α».