Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σοκαριστική αυτοκτονία 15χρονου- Τον κορόιδευαν επειδή φορούσε ροζ παντελόνι

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει στην Ιταλία η αυτοκτονία 15χρονου.
καθώς επί ένα χρόνο είχε δεχθεί το χλευασμό στο σχολείο, στη γειτονία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αρχές της ....


γειτονικής χώρας, τώρα εξετάζουν ακόμη τα μηνύματα στο Facebook, και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποδώσουν ευθύνης υποκίνησης σε αυτοκτονία. Ο 15χρονος Ανδρέα τον τελευταίο χρόνο ζούσε το δικό του δράμα. Τη διαπόμπευση στο σχολείο, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, στο Facebook είχε δημιουργηθεί σελίδα με τίτλο «Το αγόρι με το ροζ παντελόνι» η οποία περιείχε χλευαστικά σχόλια και φωτογραφίες του Αντρέα παραποιημένες μέσω Photoshop.

Ο Αντρέα συνήθιζε να φορά ρούχα και να βάφει τα νύχια του. Ο νεαρός ήταν ομοφυλόφιλος και δεν το έκρυβε σύμφωνα με αρκετές εκδοχές.

Ολα αυτά τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Ετσι την περασμένη Τετάρτη κρεμάστηκε μπροστά στα μάτια του μικρού του αδελφού.

Η αυτοκτονία αυτή έφερε στο προσκήνιο την έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στους δρόμους, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ιταλοί με κεριά στα χέρια, φωνάζουν «ντροπή» και ζητούν νομοθεσία κατά της ομοφοβίας. «Αν όχι τώρα, πότε;» ρωτούν.

Μια μεγάλη εκστρατεία με σύνθημα «Φοράω ροζ παντελόνι» γεννήθηκε στο Διαδίκτυο. Στο hashtag στο twitter με το όνομα #portoipantalonirosa, αναρτώνται αμέτρητα σχόλια συμπαράστασης και καταδίκης της ομοφοβίας.

Αλλά και ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την αυτοκτονία. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εκφράζει βαθύ προβληματισμό «για τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες ομοφοβικές συμπεριφορές που θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ατόμου».
http://www.peramatozoa.net/2012/11/15_23.html