Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Ξέρουμε ότι στις 16 Νοεμβρίου η Ελλάδα χρειάζεται λεφτά"

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ευρωπαίοι ξέρουν και το λαμβάνουν υπόψη τους ότι στις 16 Νοεμβρίου λόγω της λήξης των ομολόγων, η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα, δίνει μέσω του Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν....


θεωρεί πιθανό οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών να λάβουν τη Δευτέρα την τελική απόφαση για το ξεπάγωμα της δόσης προς την Ελλάδα, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί το πώς θα καταστεί το χρέος βιώσιμο.

“Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών για την οριστικοποίηση του ζητήματος”, πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι υπουργοί γνωρίζουν πως η χώρα χρειάζεται τα χρήματα ενόψει της λήξης ομολόγων στις 16 Νοεμβρίου και θα το λάβουν αυτό υπόψη τους στις συνομιλίες.

Ωστόσο, η έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι ακόμη έτοιμη και είναι απαραίτητη για να ληφθεί η απόφαση σχετικά με την εκταμίευση της δόσης.

"Η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της έκθεσης της τρόικας και μόνο όταν υπάρχει συμφωνία ότι η εξέλιξη του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα είναι βιώσιμη, τότε και μόνο τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να εκταμίευση, "είπε ο αξιωματούχος.