Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κανένα μέτρο για την Ισπανία

Κανένα επιπλέον οικονομικό μέτρο δεν είναι απαραίτητο επί του παρόντος για την Ισπανία, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Η Ισπανία έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τη διετία 2012-13, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν στη....


διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η Κομισιόν δεν προτίθεται να ζητήσει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για αυτή την περίοδο.

«Κανένα επιπλέον οικονομικό μέτρο δεν είναι απαραίτητο επί του παρόντος» για το 2012-13, επισήμανε ο κ. Ρεν, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού στις ισπανικές Αυτόνομες Περιοχές.

«Φυσικά θα παρατηρούμε στενά τις δημοσιονομικές εξελίξεις. Το συμπέρασμά μας είναι πως η Ισπανία έχει αναλάβει αποτελεσματική δράση για το 2012-13, αποκαθιστώντας την βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της», παρατήρησε.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ακόμη πως η επίτευξη των στόχων δεν αποτελεί μονόδρομο. «Όταν αξιολογείται η αποτελεσματική δράση μίας χώρας με υπερβολικό χρέος δεν είμαστε τόσο πολύ προσηλωμένοι στους ονομαστικούς στόχους. Εστιαζόμαστε στη διαρθρωτική βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών», εξήγησε.

Αναγνώρισε τέλος πως η Μαδρίτη βρίσκεται «ενώπιον μίας δύσκολης ανάταξης της οικονομίας της» και πως η κυβέρνηση και οι πολίτες της χώρας κάνουν μία τεράστια προσπάθεια «που συνεπάγεται δύσκολες αποφάσεις και θυσίες».