Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέσα στο 2013

Στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, επιμένει η Capital Economics, καθώς η Γερμανία θα αρνηθεί να συναινέσει σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ως έναν «επίδεσμο» κι όχι θεραπεία για...


την ασθένεια από την οποία πάσχει η Ελλάδα, δηλαδή το χρέος, χαρακτηρίζει την εκταμίευση της δόσης ο Ben May, αναλυτής της Capital Economics.

Ο αναλυτής δηλώνει αισιόδοξος ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της τρόικα θα συμφωνήσουν για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο όχι και για το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σε μακροπρόθεσμη βάση, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού ή η αλλαγή των στόχων για τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι απίθανο να βοηθήσουν τη χώρα, σημειώνει ο May χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως ημίμετρα τα όσα εναλλακτικά προωθούν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα», δεδομένης της άρνησης του Βερολίνου.

Η Capital Economics επιμένει στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, με κυριότερο παράγοντα που θα οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη, την άρνηση της Γερμανίας για νέο «haircut» στο ελληνικό χρέος.