Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Γ. Βρούτσης: Σταθερός ο κατώτατος μισθός μέχρι το 2016

Την εκτίμηση ότι το 2013 ο κοινωνικός προϋπολογισμός (κρατικές δαπάνες για συντάξεις- επιδόματα, κλπ) θα εμφανίσει για πρώτη φορά πλεόνασμα, της τάξης των 2 δισ. ευρώ, έκανε ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής....


Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, ανοίγοντας νωρίτερα το πρωί τις εργασίες του 2ου ετήσιου συνεδρίου LABOR & INSURANCE με θέμα, «Αγορά Εργασίας: Πώς θα Συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη;», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του κατωτάτου μισθού και τόνισε, ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα και θα παραμείνει σταθερός ως το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το 2016.

Κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις να ενταχθούν στις εργοδοτικές οργανώσεις ώστε να διαχέονται οι ρυθμίσεις που θα συμφωνούνται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων ως όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Ο υπουργός Εργασίας αναγνώρισε, ότι τα μέτρα είναι δύσκολα καθώς, όπως είπε, «τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί μέτρα 60 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 30% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος» (ΑΕΠ).