Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Υπέρ του Μνημονίου το 50% των Ελληνοκυπρίων

Ποσοστό 50% των Ελληνοκυπρίων θεωρεί ότι πρέπει η Κύπρος να υπογράψει το Μνημόνιο με την τρόικα, ενώ ποσοστό 38% έχει αντίθετη γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΡΙΚ. Την έρευνα διενήργησε η...


εταιρεία Cypronetwork, με προσωπικές συνεντεύξεις, σε δείγμα 1.205 ατόμων, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Ποσοστό 85%, εκτιμά ότι είναι λάθος η κατεύθυνση που ακολουθούν τα πράγματα στην Κύπρο και κρίνει ως σημαντικότερο πρόβλημα την οικονομία με ποσοστό 79%, την ανεργία με 44% και το κυπριακό με 29%.

Αρνητική γνώμη έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων για το ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας χειρίζεται τα ζητήματα με την τρόικα.

Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, η πρόθεση ψήφου δείχνει πρώτο τον Νίκο Αναστασιάδη με ποσοστό 36,8%. Ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό 22,8% και ο Γιώργος Λιλλήκας με 18,9%.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει επίσης σαφές προβάδισμα στον δεύτερο γύρο, αφού στην περίπτωση που θα αναμετρηθεί με τον Σταύρο Μαλά λαμβάνει ποσοστό 44,6% έναντι 29,2% του αντιπάλου του.

Σε μια αναμέτρηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει 38,8% έναντι 30,7% του ανθυποψηφίου του.