Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ποικίλα σχόλια για την υπάλληλο Βουλής με 8.000 επίδομα κάθε μήνα

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε στη Βουλή η είδηση πως υπάλληλος, η οποία ζει στις Βρυξέλλες, παίρνει όχι μόνο τον κανονικό μισθό της (με υπερωρίες, έξοδα κίνησης κ.λπ.), αλλά ακόμη 8.000 ευρώ επίδομα κάθε μήνα. Κοινοβουλευτικές....


πηγές, επιβεβαιώνοντας τη συγκεκριμένη είδηση, δηλώνουν πως πρόκειται για μια θέση που αφορά το Γραφείο Διασύνδεσης της Ελληνικής Βουλής στις Βρυξέλλες και είναι μια θέση που προβλέπεται για όλα τα κοινοβούλια των κρατών μελών, με τα περισσότερα από αυτά να διαθέτουν από 1-5 υπαλλήλους.

Όπως τονίζουν μάλιστα, μέχρι το 2010 υπήρχαν 2 υπάλληλοι σε αυτή τη θέση, που για λόγους οικονομίας ανακλήθηκαν και τοποθετήθηκαν στη θέση τους η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας, έχει 25ετή υπηρεσία, κατέχει master πολιτικών επιστημών και μιλά 4 ξένες γλώσσες.

Η συγκεκριμένη τοποθετήθηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή το 2004 και μετά από 3 χρόνια μονιμοποιήθηκε. Μάλιστα έγινε γνωστό πως υπήρξε συνεργάτης του κ. Χρήστου Παπουτσή όταν εκείνος κατείχε τη θέση του Επιτρόπου.

Όπως επισημαίνουν κοινοβουλευτικές πηγές, το επίδομα των 8.000 ευρώ που λαμβάνει, πέραν του βασικού μισθού στην Ελλάδα, είναι αυτό που προβλέπεται για όλους του δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στο εξωτερικό και έχει να κάνει με τα έτη υπηρεσίας. Το επίδομα αυτό φορολογείται στο 50% του ποσού και αναμένεται να μειωθεί μετά την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο.