Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μειώθηκαν 9,2% τα κέρδη του ΟΠΑΠ στο 9μηνο

Μονοψήφια μείωση σε πωλήσεις και καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το 9μηνο της χρήσης του 2012 ο ΟΠΑΠ. Oι επιδόσεις ήταν καλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδα του ΠΑΜΕ Στοίχημα πιέστηκαν σε αντίθεση με αυτά του....


ΚΙΝΟ που παραμένουν σε γενικές γραμμές σταθερά. Ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο διαμορφώθηκε στα 2,94 δισ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 7,8% σε σχέση με το 9μηνο του 2011.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ebitda) υποχώρησαν κατά 9% στα 499,6 εκατ ευρώ και τα καθαρά κέρδη από 409,1 εκατ. ευρώ κατήλθαν στα 371,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 9,2%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά πτώσης το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011 ήταν 11,3% για το τζίρο, 14,4% για τα ebitda και 16,1% για τα καθαρά κέρδη.

Οι πωλήσεις των παιχνιδιών στοιχηματισμού μειώθηκαν στο 9μηνο κατά 11,5% στα 1,12 δισ. ευρώ. Tο τρίτο το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ υποχώρησαν κατά 21,2% στα 272,7 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση απόδίδει την πτώση στην απουσία εσόδων από τις διοργανώσεις του Κοπα Αμερικα και του Ευρωμπάσκετ που διεξήχθησαν το 2011, όσο και στη χαμηλότερη δραστηριότητα στις κυριότερες ποδοσφαιρικές οργανώσεις.

Τα έσοδα από το ΚΙΝΟ υποχώρησαν στο 9μηνο κατά 4,3% στα 1,57 δισ. ευρώ αλλά στο τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο, «το τρίτο τρίμηνο του 2012 διευκρινίστηκε το φορολογικό καθεστώς και πλέον η εταιρεία είναι σε θέση να σχεδιάσει τη στρατηγική της. Ο οργανισμός στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων του και στην παροχή live στοιχηματισμού με πιο ανταγωνιστικό τρόπο. Προτεραιότητά μας παραμένει η διεκδίκηση της άδειας του Κρατικού και Ξυστού Λαχείου σε κοινοπραξία με διεθνείς εταίρους».

Στο 9μηνο τα κόστη διάθεσης του οργανισμού για διαφήμιση, δωρεές και χορηγίες μειώθηκαν κατά 9,5% στα 64,6 εκατ. ευρώ.Στις 30 Σεπτεμβρίου τα διαθέσιμα του ΟΠΑΠ ήταν 340,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τα εξής οκτώ σχήματα: Η βρεταννική BC Partners, η Emma Delta Ltd., επενδυτικό όχημα με κύριους μετόχους τους τον Jiri Smejc (66,7%) του τσέχικου fund PPF και τον Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%), η κοινοπραξία της γερμανικής Gauselmann AG (55%) με την ισραηλινή Playtech Ltd (41%) και τη Helvason Ltd. (4%) του ομίλου Κοπελούζου, η κοινοπραξία των εταιρειών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd. (66%), η Primrose Treasure Limited (θυγατρική της κινεζικής Fosun international), η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων (hedge fund) Third Point LLC., η επίσης αμερικανική TPG Capital και η καναδική Triple Five World Group Properties Limited.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να εξεταστούν οι φάκελοι και να αποφασιστεί ποίοι από τους μνηστήρες πληρούν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
tovima