Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη συναυλία για τα 94χρονα του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, το μακροβιότερο κόμμα στην Ελλάδα, συμπλήρωσε 94 χρόνια από τη ίδρυσή του και επέλεξε να γιορτάσει τα γενέθλιά του, με μια μεγάλη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση, την Κυριακή (25.11.2012), στις 6 το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και ....


Φιλίας (ΣΕΦ). Το ιδρυτικό του Συνέδριο είχε διεξαχθεί από τις 4 (17) Νοέμβρη ως τις 10 (23) του Νοέμβρη 1918, και συνένωσε τις τότε σοσιαλιστικές οργανώσεις «σε ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης με δική του ταξική πολιτική». Στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμόπλοιων στον Πειραιά, εκείνο το Νοέμβρη, υπό την επίδραση της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, ιδρύθηκε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ), με πρόγραμμα που μιλούσε για ταξική πάλη και κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη «διά της επαναστατικής δράσεως». Το 1924 το ΣΕΚΕ μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ).

Η εκδήλωση της Κυριακής, που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής και περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο. Μουσική, ποίηση και πολιτικός λόγος ενώνονται με την ιστορία και τη δράση του ΚΚΕ , που επιδιώκει σε αυτή την εκδήλωση να δώσει το σήμα ότι στις πολιτικές μάχες που έρχονται θα συνεχίσει να πρωτοστατεί και ότι , παρά την εκλογική υποχώρηση, διατηρεί την ικανότητα κινητοποίησης και οργάνωσης λαϊκών δυνάμεων.
Αποτελεί , παράλληλα, μια ευκαιρία να απευθυνθεί σε ευρύτερο , από το κομματικό, κοινό, καλώντας τους εργαζομένους να δράσουν με γραμμή συσπείρωσης κατά των μονοπωλίων, για τη διέξοδο από την κρίση και για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης «που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού».

Ο Περισσός αναζητά τρόπους να απλώσει την επιρροή της πολιτικής του πρότασης για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, και την προοπτική ο λαός να δώσει σάρκα και οστά στο όραμα της δικής του εξουσίας. Παράλληλα, όμως, επιδιώκει να τονώσει τα αντανακλαστικά του κόσμου για τη στήριξή του, προβάλλοντας ότι η ιστορία του ΚΚΕ αποτελεί «όπλο στην πάλη της εργατικής τάξης, του λαού, για να σπάσουν τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλευσης» και ότι σήμερα χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ .

Η εκδήλωση στο ΣΕΦ θα ανοίξει με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος κυρίας Αλέκας Παπαρήγα ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν o Χούλιο Ντίαζ, Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, και ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου. Συμμετέχουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Γιώργος Γεωργακάκης, Γιάννης Θωμόπουλος, Σύλβια Καπερνάρου, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαρρής, Κώστας Σταυρόπουλος, Θανάσης Χουλιάρας, «Τρίφωνο»: Ερωφίλη, Γιώργος Περαντάκος, Χορωδία: «Εμπρός». Tη μουσική διεύθυνση έχουν οι Τάσος Καρακατσάνης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Κώστας Σταματόπουλος.