Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Έλλειψη φαρμάκων για το AIDS καταγγέλλει ο Κ.Κατσαφάδος στη Βουλή

Την έλλειψη φαρμάκων στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη θεραπεία των ασθενών με AIDS, επισημαίνει στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος. Τονίζοντας, πως στην Μονάδα Λοιμώξεων του Τζανείου εξυπηρετούνται....


ασθενείς όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, αλλά όλου του Λεκανοπεδίου και της Νησιωτικής Ελλάδας, ο κ. Κατσαφάδος αναφέρει πως τα αντιρετροϊκά φάρμακα που είναι απαραίτητα στους πάσχοντες με AIDS, δεν είναι δυνατό να καλυφθούν από τον αρχικό προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη και να μην είναι δυνατή η παραγγελία νέων φαρμάκων. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του βουλευτή Κ. Κατσαφάδου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Η Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Τζανείου παρέχει υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό του AIDS. Δεν καλύπτει τις ανάγκες μόνο των ασθενών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Στην Μονάδα εξυπηρετούνται ασθενείς από όλο το Λεκανοπέδιο αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα. Οι αυξημένες ανάγκες σε αντιρετροϊκά φάρμακα, που είναι αναγκαία για τη θεραπεία των ασθενών με ΑΙDS, δεν είναι δυνατό να καλυφθούν από τον αρχικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη και να μην είναι δυνατή η παραγγελία νέων φαρμάκων. Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε ήδη αρμοδίως για το πρόβλημα που υπάρχει και προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια στους ασθενείς. Η συγκεκριμένη Μονάδα Λοιμώξεων του Τζανείου είναι μία από τις 17 που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και παρέχουν θεραπευτική φροντίδα στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό του ΑIDS. Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων στη Μονάδα Λοιμώξεων του Τζανείου.

2. Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η επάρκεια φαρμακευτικού υλικού και αντιρετροϊκών φαρμάκων στις υπόλοιπες Μονάδες Λοιμώξεων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Ο ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων»

newsbomb.gr