Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Αλβανία : Σάλος με μαζική σφαγή ζώων λόγω εθνικής γιορτής

Αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για την σφαγή 1.000 αρνιών στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 100 ετών από την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Όπως αναφέρει ο “Guardian”, η μαζική σφαγή αρνιών - που...


οργανώθηκε από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα (σ.σ. το κρέας από το κουρμπάνι αυτό θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες) - έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Την Δευτέρα, μέλη της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος διαδήλωσαν έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, με πανό που απεικόνιζαν αρνιά. «Αυτή είναι μία χώρα που, παραδοσιακά, δεν είναι και πολύ χορτοφαγική - ας το θέσουμε έτσι. Τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων και τη βαρβαρότητα απέναντί τους δεν είναι και τόσο "δημοφιλή". Αλλά με το να τροφοδοτεί κανείς αυτή τη διαδικασία δίνει στην κοινωνία μία φήμη που δεν της αξίζει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της νεολαίας των Σοσιαλιστών, Εριόν Βελιάι.

«Νομίζω πως υπάρχουν πολλά πράγματα για να εξυμνήσει κανείς σε αυτή τη χώρα - από τη Μητέρα Τερέζα ως τους Blues Brothers (σ.σ. Ο Τζον Μπελούσι, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην ταινία αυτή της δεκαετίας του 1980, ήταν γιος Αλβανών μεταναστών στην Αμερική)» συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό το γεγονός ότι επελέγη συγκεκριμένα η μαζική σφαγή αρνιών ως επισφράγισμα των εορταστικών εκδηλώσεων.