Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Σάββατο για το ελληνικό χρέος

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή media που επικαλούνται το πρακτορείο Dow Jones. Σύμφωνα με....


πληροφορίες του πρακτορείου οι υπουργοί οικονομικών θα προετοιμάσουν το σχέδιο της συμφωνίας για τη συνάντηση της Δευτέρας.

Πληροφορίες λένε επίσης ότι επανεξετάζεται το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων καθώς τις τελευταίες μέρες οι τιμές τους ανεβαίνουν.

Επίσης θα εξεταστεί η επιστροφή κερδών από την ΕΚΤ ύψους 75%. Νωρίτερα το Reuters τόνισε ότι στο τραπέζι είναι η επιστροφή κερδών της ΕΚΤ ύψους 9 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο των προσπαθειών για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Επιπρόσθετα, εξετάζεται η μείωση των επιτοκίων, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, η επαναγορά χρέους 10 δισ. ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για επαναγορά του χρέους που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012 εφόσον εγκριθεί από το Eurogroup.