Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Στα τέλη Νοεμβρίου «βλέπει» ο Μοσκοβισί τη βοήθεια στην Ελλάδα

Αφού πρώτα βρει μια λύση για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, η Ευρωζώνη ελπίζει ότι θα καταβάλει τη βοήθεια στην Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Γάλλος...


υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου. «Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε σε μια κατ' αρχήν συμφωνία στις 20 Νοεμβρίου ώστε να μπορέσουμε να την υποβάλουμε στη συνέχεια για επικύρωση, μετά να δρομολογήσουμε την εκταμίευση ως το τέλος αυτού του μήνα», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Γάλλος υπουργός στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των 27.

Η ζώνη του ευρώ αποφάσισε να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη για να επιχειρήσει να βρει μια λύση για την Ελλάδα επιτρέποντας την αποδέσμευση μιας βοήθειας 31,2 δις. εκατ. ευρώ, η οποία έχει παγώσει από τον Ιούνιο. Στη συνέχεια προβλέπεται η διεξαγωγή και μιας άλλης συνόδου, τηλεφωνικής ή με φυσική παρουσία, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

«Η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα θα αφορά τις ανάγκες χρηματοδότησης και τις συνθήκες για να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Μοσκοβισί και υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.