Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ιρλανδία: Όλο και πιο κοντά η επιστροφή στις αγορές

Η Ιρλανδία σημειώνει "σημαντική" πρόοδο για να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές αν και συνεχίζει να ανησυχεί ότι η ευρύτερη κρίση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδια της, δήλωσε σήμερα ο....


επικεφαλής του οργανισμού χρέους της χώρας. Ο Τζον Κόριγκαν, διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των ιδιωτών επενδυτών θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή των όρων του προγράμματος προσαρμογής, αν και ορισμένοι παράγοντες, όπως η κρίση της Ευρωζώνης, δεν βρίσκονται στον έλεγχο της Ιρλανδίας.

Η ιρλανδική κυβέρνηση επιδιώκει να επανακτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση από ιδιώτες επενδυτές όταν τα δάνεια διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τελειώσουν στα τέλη του επόμενο έτους.

Τον περασμένο Ιούλιο η χώρα πούλησε μακροπρόθεσμο χρέος για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δύο ετών και στη συνέχεια πούλησε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια.

Ο Κόριγκαν δήλωσε εξάλλου ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να πιέζει επενδυτές να αγοράσουν ιρλανδικό κυβερνητικό χρέος και αυτό περιλαμβάνει και την πώληση ομολόγων που συνδέονται με τον πληθωρισμό.

Η πρόσφατη απόφαση της Fitch Rating να μειώσει την απειλή και νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιρλανδίας αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την Ιρλανδία, σημείωσε.


Πηγή: www.capital.gr