Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σειρά φωτογραφιών με θέμα τη φαρμακευτική χρήση της μαριχουάνας

Βυθισμένοι μέσα σε πυκνούς καπνούς, με το βλέμμα απλανές, χαλαροί…κάπως έτσι τριάντα ασθενείς απεικονίζονται από τον φωτογραφικό φακό της Αμερικανίδας Ρόμπιν Τούμει η οποία αποφάσισε να απαθανατίσει ανθρώπους την ώρα που καπνίζουν φαρμακευτική μαριχουάνα. Η....


σειρά της «Medicine», προσκαλεί τον θεατή να δει με διαφορετική ματιά την πραγματικότητα αυτών των ανθρώπων που βρίσκουν απάγκιο στη χρήση κάνναβης για να κατευνάσουν τους πόνους του σώματός τους. Έπειτα δε τη νίκη των «ναι» σε δημοψήφισμα σχετικά με την απελευθέρωση της χρήσης σε πολιτείες των ΗΠΑ λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές, η παρουσίαση των φωτογραφιών αυτών έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Η φωτογράφος που ξεκίνησε την έρευνά της το 2009 κι εμπνεύστηκε από έναν 19χρονο ασθενή λευχαιμίας που κάπνιζε έπειτα από εντολή του γιατρού του για να ηρεμήσει μετά τις επώδυνες χημειοθεραπείες, αφηγείται με αυτό τον τρόπο όπως δηλώνει η ίδια «τη διαφορετικότητα όσων βασίζονται στη κάνναβη για ανακούφιση παρά το νομικό πλαίσιο και το απειλητικό κοινωνικό στίγμα».