Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστική, αντιρατσιστική πορεία με μοτοσικλέτες - Αύριο αφιέρωμα στον Μ.Θεοδωράκη στο Πολυτεχνείο

Εκδηλώσεις μνήμης και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σήμερα θα πραγματοποιήθει αντιφασιστική, αντιρατσιστική πορεία με....


μοτοσικλέτες, από το Πολυτεχνείο στον Άγιο Παντελεήμονα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11/2012

Αύριο το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το Πολυτεχνείο ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα ακουστούν τραγούδια που τραγουδούσαν οι νέοι κατά την περίοδο της εξέγερσης. Την εκδήλωση αυτή, που είναι ουσιαστικά αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη, οργανώνει το Μουσικό τμήμα του Πολυτεχνείου.

Τόσο ο Ν. Τριανταφύλλου, όσο και η Τ. Μοροπούλου, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα πρωινά επεισόδια που προκλήθηκαν όταν μέλη της παράταξης ΠΑΣΠ πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με νεαρούς κουκουλοφόρους που κρατούσαν λοστούς και καδρόνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ορισμένοι.

Να σημειωθεί ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα θα περιφρουρήσει και φέτος τις εκδηλώσεις του τριημέρου. Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα βρίσκονται συνεχώς στον χώρο του ιδρύματος, ενώ η σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

Οι πύλες θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο, τελευταία ημέρα του εορτασμού, θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι και μετά την κεντρική εκδήλωση -δηλαδή περίπου στις 3 το μεσημέρι- θα αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.