Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Αδιευκρίνιστος ο ρόλος του Μπερλουσκόνι στις εκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, άφησε εκ νέου σήμερα να αιωρούνται αμφιβολίες για τον ακριβή ρόλο, που θέλει να έχει στις βουλευτικές εκλογές την άνοιξη, τονίζοντας ότι «σκέπτεται» αναφορικά με τον....


τρόπο «που θα αξιοποιήσει την μακρά πολιτική εμπειρία του». Τον «Καβαλιέρε», ανέμεναν δημοσιογράφοι με τους οποίους μίλησε το γαλλικό πρακτορείο, όταν έφθασε στο Μιλανέλο, δηλαδή το προπονητικό συγκρότημα της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, κοντά στο Βαρέζε στα εξήντα χιλιόμετρα από το κέντρο του Μιλάνου. Να υπενθυμιστεί πως στα τέλη Οκτωβρίου ο Μπερλουσκόνι είχε αναγγείλει ότι δε σχεδιάζει να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου της Δεξιάς στις προσεχείς βουλευτικές, «συμπεριλαμβανόμενου νέου ψηφοδελτίου». Λίγο μετά, απείλησε, επίσης, να οδηγήσει την κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μόντι στην πτώση μέσω απόσυρσης της εμπιστοσύνης των βουλευτών του «Λαού της Ελευθερίας», επειδή ο Μόντι κατευθύνει την χώρα σε μία «υφεσιακή δίνη».

Τότε, ακόμα και δικοί του άνθρωποι (του Μπερλουσκόνι) μίλησαν για «οργισμένη αντίδραση», επειδή είχε μόλις προηγηθεί η καταδίκη του για φορο-απάτη. «Θα δούμε, λοιπόν, εάν είναι ωφέλιμο να χρησιμοποιήσω την πολιτική εμπειρία μου, δεδομένου ότι φρονώ πως κατανοώ καλύτερα παντός άλλου, τι έχει συμβεί, τι πρέπει να συμβεί στην Ιταλία», υπογράμμισε ο «Καβαλιέρε».

Θύμισε ότι αποδέχθηκε να αποσυρθεί από την εμπροσθοφυλακή επειδή ο Πιέρ Φερντινάντο Κασίνι δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί του κεντροδεξιού συνασπισμού, «αρκεί να υποχωρήσει ο Μπερλουσκόνι».
«Ο Κασίνι, ως συνήθως, δεν τήρησε την υπόσχεση που έδωσε», καυτηρίασε επίσης ο τέως πρωθυπουργός, αναφερόμενος πάραυτα «στην απογοήτευση που οι Ιταλοί νοιώθουν σήμερα, για την πολιτική και τα πολιτικά κόμματά τους».

Τη δημοσκοπική φθίνουσα πορεία του «Λαού της Ελευθερίας» έως της δημοφιλίας 15% (από 38% στις τελευταίες βουλευτικές) και κάποια απογοητευτικά εκλογικά του αποτελέσματα, που έχουν μεσολαβήσει, ο «Καβαλιέρε» απέδωσε στην απουσία του από την «πρώτη γραμμή».