Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αλωνίζουν στο Ιόνιο – «Γυμνές» οι λιμενικές αρχές

Η αδιαφορία της Πολιτείας και η οικονομική κρίση οδηγεί σε ασυδοσία τους δουλέμπορους και τα κυκλώματα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων στο Ιόνιο και ειδικότερα στις ακτές της Δυτικής Πελοποννήσου. Λιμενικές πηγές καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες το κύκλωμα δουλεμπόρων που....


δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή εκμεταλλεύεται τις σοβαρές «αδυναμίες» του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης, τις ελλείψεις σε πλωτά μέσα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης των τοπικών λιμεναρχείων.

Όπως καταγγέλλεται , το σύστημα του ραντάρ VTS του Λιμενικού της Πάτρας, που έχει τον έλεγχο της θαλάσσιας κυκλοφορίας από την Κέρκυρα μέχρι τα παράλια της νότιας Πελοποννήσου, παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες καθώς η εμβέλεια του ραντάρ δεν φτάνει σε πολλές παράκτιες περιοχές.

Η τοποθέτηση ειδικών αναμεταδοτών παραμένει ακόμα στα χαρτιά καθώς υπάρχει οικονομική εμπλοκή της εταιρείας που έχει αναλάβει την τοποθέτησή του και των αρμόδιων υπηρεσιών. Ετσι μια ακτογραμμή μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων με μεγάλη ιδιομορφία, από την Πάτρα μέχρι τις εκβολές της Νέδας, ελέγχεται μόλις με δύο ναυαγοσωστικά και ένα φουσκωτό (!) σκάφος.

« H κατάσταση είναι τραγική και δυστυχώς ο ρόλος των Λιμενικών στην περιοχή είναι μάλλον διακοσμητικός καθώς δεν έχουν τα μέσα και τα εφόδια να παρέμβουν και να ελέγχουν τα κυκλώματα των παρανόμων οι οποίοι λειτουργούν οργανωμένα έχοντας σύγχρονα πλωτά μέσα και δεκάδες τσιλιαδόρους.» – ανάφερε στο IONION FM ο πρώην Κεντρικός Λιμενάρχης της Πάτρας Απόστολος Λιούρδης.

Πηγή: ionionfm.gr-thebest.gr