Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ξήλωσαν καλώδια ακόμη και από χιονοδρομικό κέντρο!

Ούτε το… υψόμετρο σταματά τους «κυνηγούς» χαλκού που γίνονται όλο και πιο ευρηματικοί, όσον αφορά στους στόχους τους! Ανέβηκαν στα 1.600 μέτρα στο Μαίναλο Αρκαδίας, για να αρπάξουν καλώδια από το Χιονοδρομικό Κέντρο στην Οστρακίνα! Οι άγνωστοι....


δράστες "ξήλωσαν" καλώδια μήκους 60 μέτρων και αξίας περίπου 9.000 ευρώ από τη βάση της βορεινής πίστας και τα φόρτωσαν σε ένα φορτηγό. Στην προσπάθειά του να διαφύγουν, όμως, έπεσαν σε ένα ανάχωμα και το όχημά τους ακινητοποιήθηκε. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν… Πήραν τα καλώδια και εξαφανίστηκαν με άγνωστο τρόπο, ενώ το φορτηγό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού. Όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί από την Καρύταινα και εξετάστηκε για δακτυλικά αποτυπώματα.

*** Στην Κάρυστο, οι «κυνηγοί» χαλκού χτύπησαν τις εγκαταστάσεις ενός πάρκου με ανεμογεννήτριες, από τις οποίες «ξήλωσαν» κομμάτια χαλκού συνολικής αξίας περίπου 3.000 ευρώ! Οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατήγγειλαν την κλοπή στην Αστυνομία που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

*** Στην Πτολεμαΐδα, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας συνέλαβαν έναν 42χρονο Έλληνα που έγινε αντιληπτός από τους φύλακες του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας τη στιγμή που έκοβε με ειδικό ψαλίδι δέκα κομμάτια καλωδίου χαλκού υψηλής τάσης μήκους δύο μέτρων το καθένα και αξίας 600 ευρώ. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η. και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.