Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Γ. Βρούτσης: «Οι συντάξεις του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά»

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης. «Οι συντάξεις του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», ανέφερε....


ο κ. Βρούτσης στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση είναι η πρώτη φορά που οι κοινωνικός προϋπολογισμός του κράτους θα έχει πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ, «ενώ αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα θα είχαμε έλλειμμα 2 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι οι συντάξεις θα περικόβονταν», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για τον κατώτατο μισθό ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος.

Παράλληλα, ο Υπουργός προανήγγειλε 4 παρεμβάσεις για το 2013: το ενιαίο σύστημα πληρωμής συντάξεων, το πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ, το οικογενειακό επίδομα για οικογένειας ακόμα και με 1 παιδί και την πάταξη της παραβατικότητας.

Ο Υπουργός εξαπέλυσε όμως επίθεση και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για ανευθυνότητα και απουσία πρότασης. «Εμείς ως ΝΔ και ως κυβέρνησης εθνικής ευθύνης έχουμε πρόταση ότι μόνο αναπτυξιακά και μέσω ιδιωτικών επενδύσεων μπορούμε να δώσουμε λύση και απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας». Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στα όσα είπε χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης. «Ο καθένας κρίνεται από την ιστορία και τον κόσμο», είπε ο κ. Βρούτσης.