Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Κυβέρνηση συνεργασίας ή χάος

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει η κυβέρνηση την πορεία της θέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο θέμα», ο πρόεδρος ζητά «μια επικαιροποιημένη συμφωνία μεταξύ των.τριών κομμάτων για τις σχέσεις τους και την εθνική στρατηγική» και «την...


εφαρμογή πολύ καθαρών και αυστηρών κανόνων σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο για ένα μεγάλο δίλημμα: «Από τη μία πλευρά υπάρχει η πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη το απόλυτο αδιέξοδο». Επιπλέον, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση, σε περίπτωση ανασχηματισμού.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, ο Ευ. Βενιζέλος, λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμάχους, εκτός αν θεωρεί τέτοιους τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι καν της μόδας πλέον, γιατί, δυστυχώς, ο εκφασισμός της κοινωνίας αναδεικνύει ως φαινόμενο μιας κακής μόδας τη Χρυσή Αυγή».

Όσον αφορά τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος δεν διστάζει να πει ότι «υπάρχουν πολλοί που ανέλαβαν εργολαβικά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ» και προσθέτει: «Εγώ θεωρώ καθήκον μου να μην αφήσω κανέναν να καθορίσει με την προσωπική του στρατηγική τη μοίρα της παράταξης και του τόπου».