Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Οι φαρμακοποιοί στέλνουν την κυβέρνηση στη δικαιοσύνη

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και "λαθροχειρία" στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την κυβέρνηση, μετά την αυτοαναίρεση της, με....


την κατάργηση του νόμου 4093/2012 (νόμος Στουρνάρα) που αφορά το rebate (ποσοστό παρακράτησης των εσόδων των φαρμακοποιών από τα ασφαλιστικά ταμεία).

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προετοιμάζεται να προσφύγει κατά της μεθόδευσης αυτής στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα ο Νόμος προέβλεπε να δίνουν τα φαρμακεία πoσοστό παρακράτησης (rebate) στον ΕΟΠΥΥ, με την προϋπόθεση ότι o ενιαίος ασφαλιστικός φορέας πλήρωνε εμπρόθεσμα.

Τώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα ζητούν από τα φαρμακεία να πληρώσουν rebate αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

"Η μεθόδευση αυτή είναι εμπαιγμός. Η πρωτοφανής αυτή διάταξη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους φαρμακοποιούς", τονίζει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ., Θόδωρος Αμπατζόγλου. "Δε φθάνει που μας κρατάνε απλήρωτους, μας ζητούν και χρήματα που δε δικαιούνται. Απαράδεκτα πράγματα...", συμπληρώνει ο κ. Αμπατζόγλου.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος Καταφεύγει άμεσα στην δικαιοσύνη για να ακυρώσει αυτήν την μεθοδευμένη, απαράδεκτη και αντισυνταγματική διάταξη. Καταγγέλλει αυτόν τον τρόπο νομοθέτησης ως αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό.

Τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό να αλλάζουν οι νόμοι "σαν τα πουκάμισα", ερήμην της Βουλής και να επιβαρύνονται διαρκώς οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδριάζει την Τετάρτη στις 14:00 προκειμένου να λάβει αποφάσεις.
24h.gr