Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μόντι: Τα χειρότερα πέρασαν

Αισιόδοξος, ότι τα χειρότερα για την Ευρώπη έχουν περάσει, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. «Είναι πάντα δύσκολο να δώσουμε αυτή την απάντηση, αλλά νομίζω πως πράγματι, τα....


χειρότερα πέρασαν. Πριν ένα χρόνο, η Ευρώπη ήταν σε κατάσταση μεγάλης αβεβαιότητας. Από τον περασμένο Μάρτιο, έγινε σαφές ότι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις για την σταθεροποίηση των αγορών της Ευρωζώνης, και η ΕΚΤ ετοίμασε τα αναγκαία μέσα», υποστήριξε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Μάριο Μόντι σχολίασε την επιμονή της Γερμανίας για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, λέγοντας ότι οι είναι παράλογο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης να «επικαλούμεθα την αλληλεγγύη των βόρειων χωρών και της Γερμανίας, αφού, ορισμένα πράγματα που τους ζητάμε να κάνουν, είναι και προς το συμφέρον τους».
«H Ευρώπη χρειάζεται έναν πεφωτισμένο εγωϊσμό», πρόσθεσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι « το σημαντικό είναι, όλοι μας, να προσβλέπουμε, ανεξάρτητα από τα μεγέθη των χωρών και την γεωγραφική τους θέση, στα τόσα πράγματα που μας ενώνουν. Όλα αυτά, όμως , εξαφανίζονται, όταν ασχολούμεθα μόνο με το τί μας χρειάζεται, αύριο».


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/256280/monti-ta-heirotera-perasan#ixzz2DHjykOlK