Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Λαθρεμπόριο αρνιών στα κατεχόμενα

Το λαθρεμπόριο ζώων με τα κατεχόμενα συνεχίζεται, με βασικό κίνητρο το κέρδος, γι’ αυτό κάποιοι φαίνεται μπαίνουν και στον πειρασμό να κλέψουν ζώα για να τα διοχετεύσουν στην άλλη πλευρά, όπου το αρνίσιο κρέας πωλείται πιο.....


ακριβά. Αν και ο μεγάλος όγκος του λαθρεμπορίου σημειώθηκε από το 1974 μέχρι και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003, συνεχίζεται και στις μέρες μας αν όχι «στις νύχτες μας». Στα κατεχόμενα δεν προωθούνται μόνο κλοπιμαία ζώα, αλλά και ζώα που πωλούνται μέσω εμπόρων. Στο ερώτημα, γιατί να πωλούνται ζώα στα κατεχόμενα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η απάντηση έχει να κάνει καθαρά με το κέρδος αφού στις ελεύθερες περιοχές το αρνί πωλείται ζωντανό προς €2,5 το κιλό, έμποροι τα αγοράζουν προς €3,5 το κιλό και τα πωλούν ακόμη ακριβότερα, στα κατεχόμενα, που υπάρχει ζήτηση. Η ζήτηση υπάρχει επειδή στα κατεχόμενα δεν τρώνε χοιρινό, λόγω θρησκείας.

Οι Ελληνοκύπριοι κτηνοτρόφοι, δεν κερδίζουν μόνο €1 το κιλό επιπλέον της τιμής που το πουλούν στις ελεύθερες περιοχές, αλλά έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν και «υπέρβαρα» αρνιά. Δηλαδή, αν στις ελεύθερες περιοχές σφάζονται αρνιά μέχρι και 40 κιλά έκαστο, οι έμποροι ζητούν αρνιά μεταξύ 50-70 κιλά.

πηγη «Φιλελεύθερος»