Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Και υποβάθμιση της Γερμανίας στον ορίζοντα;

Εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί και να είναι ο επόμενος στόχος των τριών μεγάλων οίκων αξιολόγησης Και μετά τη Γαλλία, ποιος έχει σειρά; Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Παρισιού έχει....


σημάνει συναγερμό στο Βερολίνο. Κι αυτό γιατί, για πρώτη φορά, από την ώρα που ξέσπασε η τρέχουσα κρίση, στη Γερμανία εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί και να είναι ο επόμενος στόχος των τριών μεγάλων οίκων αξιολόγησης.

Μάλιστα, σε ορισμένες εσωτερικές αναφορές, μεγάλων τραπεζών, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της Moody’s για την γαλλική οικονομία, αναφέρεται ότι μια ενδεχόμενη επίθεση στη Γερμανία θα ήταν πιθανή προς το τέλος του 2013. Δηλαδή, σε έναν ακριβώς χρόνο από σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι κάπως έτσι είχαν ξεκινήσει και οι πρώτες συζητήσεις για την γαλλική οικονομία, για να φτάσουμε στις έντονες προειδοποιήσεις για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα και το υψηλό χρέος της χώρας από το περιοδικό Economist και τους Financial Times, αλλά και στην υποβάθμιση από την Standard & Poor’s, αρχικά και την Moody’s, σήμερα.

Τέλος, ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η στήριξη στο Παρίσι από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας παραμένει «ακόμη πολύ σταθερή», παρά την υποβάθμισή της.
voria.gr