Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Η Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια για την Ελλάδα»

Για ψέμματα της Γερμανίας στην Ελλάδα κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ ο Σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ, που είναι ο κύριος αντίπαλός της στις εκλογές του 2013. «Είναι η ώρα της αλήθειας. Χορέψατε για υπερβολικά πολύ....


καιρό το χορό των επτά πέπλων πάνω στη μελωδία: "ούτε δεκάρα για τους Έλληνες"-ήταν το 2010- μετά ο χορός ξανάρχισε με το "όχι επιπλέον χρήματα για την Αθήνα"», δήλωσε ο Στάινμπρουκ σε μια πολύ επιθετική ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ.

«Η δημοσιονομική τρύπα της Ελλάδας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια. Βρισκόμαστε από καιρό σε μια ένωση όπου καθένας είναι εγγυητής του άλλου, πείτε το επιτέλους στους γερμανούς φορολογούμενους. Χρειάζεται μια συγκεκριμένη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και όχι μια απλή αναβολή της εξυπηρέτησης του χρέους», τόνισε απευθυνόμενος στην Μέρκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού συντηρητικών και φιλελευθέρων αντιτίθεται σε οποιαδήποτε νέα μερική παραγραφή του ελληνικού χρέους, θεωρώντας αδιανόητο ένα τέτοιο μέτρο που θα κόστιζε ακριβά στις χώρες πιστωτές, με πρώτη τη Γερμανία.

«Θα είναι μια πολύ προβληματική χρονιά για την ΕΕ, η οποία θα επηρεάσει τη Γερμανία. Σίγουρα η Γερμανία είναι καλύτερα εφοδιασμένη από τους εταίρους της τής ΕΕ», πρόσθεσε απαριθμώντας τα ατού της γερμανικής οικονομίας, όπως ο σταθερός ιστός της από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το σύστημα μαθητείας της ή η ικανότητά της στον κοινωνικό διάλογο.

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο, τα υπέρ της κατάστασης αυτής δεν οφείλονται στη δράση της κυβέρνησης Μέρκελ, η οποία, σύμφωνα με τον Στάινμπρουκ, δεν πραγματοποίησε «καμιά σημαντική μεταρρύθμιση εδώ και 3 χρόνια».

Ο ίδιος υποστήριξε πως η επιτυχία της Γερμανίας εξηγείται από τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό των Συντηρητικών και των Σοσιαλδημοκρατών και από την κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ.