Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια που δημιουργεί η πολιτική τους, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας. Η Κουμουνδούρου προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης της....


Ελλάδας και του βιοτικού επιπέδου του λαού εξαιτίας της εφαρμογής των αποφάσεων που συμφωνήθηκαν.

«Αντί να απολογούνται για την εκ νέου απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής τους, θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια που δημιουργεί η πολιτική αυτή. Είναι προφανές ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τις πραγματικότητες της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση λέγοντας πως «κανείς δεν φαίνεται να αισθάνεται υποχρεωμένος να απολογηθεί για την αποτυχία αυτή και αντ' αυτού, με περισσή θρασύτητα, όσοι στήριξαν πολιτικά εκείνο το πρόγραμμα ασκούν σήμερα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την ελληνική κοινωνία για την σίγουρη αποτυχία του και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε».

Στη συνέχεια κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «παρακολούθησε με ένοχη σιωπή τη διαπραγμάτευση μεταξύ ΔΝΤ και γερμανικής κυβέρνησης για τον τρόπο διευθέτησης της αποτυχίας και του δεύτερου μνημονίου. Διαπραγμάτευση, όμως, που είχε στόχο, παρά την αποτυχία της, να συνεχιστεί ακριβώς η ίδια πολιτική λιτότητας και ύφεσης».

Αφού γίνεται αναφορά στα στοιχεία της απόφασης, που, κατά το ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδεινώσουν ραγδαία την κατάσταση στην κοινωνία, εκτιμάται ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας επιδεινώνεται, διότι συνεχίζεται η ύφεση και τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι ασπιρίνες. Επίσης, προστίθεται, η δέσμευση υπέρ του χρέους επιπλέον δημόσιων πόρων (που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων και την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους) θα βαθύνουν την ύφεση, διατηρώντας την καταστροφή και επιδεινώνοντας εκ νέου την εξυπηρεσιμότητα του χρέους.

Ένα ακόμη συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποσταθεροποιείται ακόμη περισσότερο, αφού συνεχίζεται η πολιτική που οδήγησε στην αποσταθεροποίηση αυτή, ενώ το ίδιο συμβαίνει για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «αποτελεί άγρια μορφή λαϊκισμού ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι είναι δυνατόν αν δώσει λύση στα κατεπείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα η επιθετικότερη εφαρμογή της πολιτικής που τα δημιούργησε».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜΑΡ, για την οποία επισημαίνεται «η θλιβερή στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ που επιχαίρει για τη συνέχιση μιας πολιτικής, που αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει την Ελλάδα και αποσταθεροποιεί παραπέρα την Ευρωζώνη».

Το συνολικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν την τύχη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων: κατάρρευση και απαξίωση» και καταλήγει με τη θέση ότι «όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία».