Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς θέρμανση θα μείνουν Ιταλοί μαθητές λόγω περικοπών

Ο πρόεδρος των ιταλικών περιφερειών, Αντόνιο Σαΐτα, προειδοποιεί ότι εξαιτίας των περικοπών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι δεν θα υπάρχουν χρήματα για να ανάψουν....


τα καλοριφέρ στα σχολεία και εκατομμύρια μαθητές θα μείνουν χωρίς θέρμανση. «Θα αναγκασθούμε να κλείσουμε τα καλοριφέρ και κατά συνέπεια να αυξήσουμε τις ημέρες των διακοπών για τους μαθητές», δήλωσε ο Αντόνιο Σαΐτα.

«Είναι αδύνατον να δεχθούμε τις περικοπές σε βάρος των περιφερειών που αποφασίσθηκαν από την κυβέρνηση Μόντι, συνολικού ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Θα προσφύγουμε κατά του μέτρου αυτού σε όλα τα τοπικά δικαστήρια», πρόσθεσε ο Σαΐτα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Περιφερειών Upi επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους, κάνοντας λόγο για «σύγκρουση με την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης» διότι «απαιτείται σεβασμός». Από ιταλικές περιφέρειες εξαρτώνται 5.179 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την χώρα που φιλοξενούν 2,5 εκατομμύρια μαθητές.

«Με τις τελευταίες περικοπές, δεν υπάρχουν χρήματα για την κανονική λειτουργία των καλοριφέρ. Θα εξηγήσουμε στους γονείς ότι η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να περικόψει, πρώτα, από όλα, τα έξοδα που την αφορούν άμεσα», ολοκληρώνει ο Σαΐτα.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι δήλωσε έτοιμος να δεχθεί τους περιφερειάρχες της χώρας για να προσπαθήσουν να βρουν, από κοινού, μια λύση στο πρόβλημα τις μείωσης των χρηματοδοτήσεων της δημόσιας διοίκησης και να αποτραπούν δραστικές αποφάσεις.