Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Ο Μίκης ύψωσε τη δάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Τελετή Αφής της Φλόγαςτου 30ού Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στον Τύμβο που σηματοδοτεί την θυσία των Ελλήνων μαχητών στην ιστορική μάχη του...


Μαραθώνα.
Ο συνθέτης ο οποίος εκτός των άλλων διετέλεσε πρόεδρος της «Νεολαίας Λαμπράκη», που ιδρύθηκε μετά τη δολοφονία του ειρηνιστή, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο 30ος ΚΜΑ, σήκωσε πρώτος τη φλόγα.

Την Κυριακή, η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, στον οποίο θα λάβουν μέρος 9.500 δρομείς. Η εφαρμογή των έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων θα ξεκινήσει από τις 6:00 το πρωί και θα παραμείνει σε ισχύ έως και τις 7:00 το απόγευμα και θα τροποποιούνται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η κάθετη διέλευση οχημάτων κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής θα διεξάγεται από συγκεκριμένες διασταυρώσεις.

Παράλληλα με τον μαραθώνιο δρόμο των 42 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει στις 09:00, θα διεξαχθούν, με αφετηρία το Καλλιμάρμαρο Στάδιο:

-αγώνας 5χλμ. με έναρξη στις 08:30 και συμμετοχή 6.500 δρομέων

-αγώνας 10χλμ. με έναρξη στις 09:15 και συμμετοχή 7.500 δρομέων

Θα διεξαχθούν επίσης:

-αγώνας 1 χλμ. SPECIAL OLYMPICS, με εκκίνηση από τους Στύλους Ολυμπίου Διός και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

-αγώνας παιδιών μήκους 700 μέτρων με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.