Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Απλή αμέλεια» η απελευθέρωση του υπόδικου για το μακελειό στο Ρέντη

Μόνο απλή αμέλεια σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών Κορυδαλλού καταλογίζει το πόρισμα της αντιεισαγγελέως Εφετών Πειραιά για την αποφυλάκιση του υπόδικου για την υπόθεση της....


διπλής δολοφονίας των ειδικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011. Το πόρισμα της αντιεισαγγελέως Μαρίας Τρουπή, το οποίο παραδόθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, «αθωώνει» τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, ενώ αποδίδει το περιστατικό σε αμέλεια των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι εκ παραδρομής παρέβλεψαν ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου δεν είχε εκδοθεί μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα και η άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση. Δηλαδή δεν διαπιστώνει ευθύνες ούτε στην διευθύντρια των φυλακών, ούτε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ούτε σε δικαστικούς υπαλλήλους, απλά αναφέρει ότι έσφαλε η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά το σφάλμα της είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές το Υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Διευθύντρια των Φυλακών, καθώς και του δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

newsbomb.gr