Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Σόιμπλε: Θα καθυστερήσει η δόση για την Ελλάδα

Επίσημο χαρακτήρα προσλαμβάνουν οι πληροφορίες για καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, που αναμενόταν να "ανοίξει" στο προσεχές Eurogorup (12/11). Σύμφωνα με το Reuters, ο γερμανός υπουργός....


Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε: "Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα".

Ο γερμανός αξιωματούχος επισημαίνει ότι η ισχνή παγκόσμια οικονομία πνίγει την δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός Τύπος είχε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ακόμα και μετά τη ψήφιση στην ελληνική Βουλή του πακέτου των μέτρων και την επικείμενη υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, η χώρας μας δεν θα μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μέρκελ: Η Ελλάδα πληρώνει δικά της λάθη

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή ανεργία, επεσήμανε η Άγκελα Μέρκελ.

Αναγνώρισε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα είναι αρνητική και παραδέχτηκε πως τα οικονομικά βάρη δεν μπορεί να πέφτουν μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τόνισε ότι οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15% και οι αγορές έπαψαν να της δανείζουν.

"Αυτή ήταν η έναρξη της κρίσης", είπε, σημειώνοντας πως κανείς δεν επέβαλε στην Ελλάδα περιορισμούς.

Συνεχίζοντας και σε έντονο ύφος δήλωσε: "Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε".