Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αφγανιστάν: Εκτελέστηκαν οκτώ άνδρες

Οι αφγανικές αρχές εκτέλεσαν σήμερα οκτώ άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για δολοφονίες, ληστείες ή βιασμούς ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες εκτελέσεις, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές και την προεδρία της χώρας. Ο....


πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ενέκρινε πρόσφατα τις εκτελέσεις 16 προσώπων που είχαν καταδικαστεί για διάφορα εγκλήματα. «Σύντομα θα εκτελεστούν και οι υπόλοιποι», δήλωσε ο νομικός σύμβουλός της προεδρίας, Νασράλα Στανικζάι.

Καμία πηγή δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ο Άμπντουλ Σάμπορ, ο Αφγανός που σκότωσε πέντε Γάλλους στρατιώτες σε μια στρατιωτική βάση στην Καπίσα, τον περασμένο Ιανουάριο.

«Οκτώ εγκληματίες απαγχονίστηκαν σήμερα στη φυλακή του Πουλ ε Σάρκι», δήλωσε ο αντεισαγγελέας Ραχματουλάχ Ναζαρί. «Στην πλειονότητά τους ήταν μέλη συμμοριών και είχαν καταδικαστεί για ληστείες ή για βιασμούς γυναικών και παιδιών μέσα στα σπίτια που λήστευαν», πρόσθεσε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πηγή της αφγανικής προεδρίας είχε επιβεβαιώσει την Δευτέρα ότι οι οκτώ «είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμούς, φόνους και άλλα σοβαρά εγκλήματα» αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ο ένας από αυτούς καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί σκότωσε μία μητέρα και τα παιδιά της και πέταξε τα πτώματα σε ένα πηγάδι.

Από τα τέλη του 2001 και την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν η θανατική ποινή σπανίως εφαρμοζόταν στο Αφγανιστάν μολονότι δεν έπαψε ποτέ να ισχύει. Οι Ταλιμπάν εκτελούσαν πολύ συχνά όσους κρίνονταν ένοχοι για μοιχεία ή για παραβιάσεις της σαρία, του ισλαμικού νόμου.

Ο πρόεδρος της χώρας είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει χάρη στους θανατοποινίτες.
Πηγή: real.gr