Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Πτώση της δημοτικότητας του Νετανιάχου

Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές το ποσοστό στήριξης των ψηφοφόρων προς το πρόσωπο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μειώθηκε εξαιτίας της δυσαρέσκειάς τους αναφορικά με....


την κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησε με την Χαμάς στη Γάζα, προκύπτει από σημερινή δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της ισραηλινής εφημερίδας Maariv-η πρώτη ύστερα από την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη-αναφέρει ότι το κόμμα "Λικούντ Μπεϊτενού" που σχηματίστηκε από την συνένωση του κόμματος του Νετανιάχου με εκείνο του υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, θα εξασφάλιζε 37 από τις 120 έδρες στις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από την έναρξη της οκταήμερης σύγκρουσης έδειχνε ότι το κόμμα θα εξασφάλιζε 43 έδρες. Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το 31% των Ισραηλινών εγκρίνει την κατάπαυση του πυρός, ενώ το 49% δεν την εγκρίνει.

Ερωτηθέντες για το αν ο στρατός θα έπρεπε να έχει επανακαταβάλει τη Γάζα, το 41% τάθηκε κατά και το 29% υπέρ. Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης είναι 4,5%, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.