Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Να εγκαταλείψει η Σερβία την πορεία προς την Ε.Ε.»

Παρουσιάζοντας την διακήρυξη «Η Σερβία απειλείται» ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS) Βόισλαβ Κοστούνιτσα τόνισε ότι η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει την πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και να κηρύξει πολιτική ουδετερότητα. Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάλεσε...


τους πολίτες να στηρίξουν τη διακήρυξη και πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Σέρβων είναι αντίθετη στην ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. υπογραμμίζοντας ότι η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τα ιστορικά και πνευματικά θεμέλια του σερβικού λαού και του κράτους.

Ο πρόεδρος του DSS σημείωσε ότι η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) να αθωώσει τους Κροάτες στρατηγούς Άντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα και ότι στηρίχθηκε από την ΕΕ.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη δοκιμασία, αν θα συνεχίσει το λάθος δρόμο και θα αποδεχθεί σύνορα με το Κόσοβο ή αν θα ξεφύγει από τη παγίδα, τόνισε.

Η υπογραφή της διακήρυξης θα αρχίσει στις 24 Νοεμβρίου στο Βελιγράδι και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Σερβίας.