Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Σε ένα χρόνο η αύξηση εισιτηρίων

Για τον επόμενο Οκτώβριο μετατίθεται η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ν. Σταθόπουλος. Παρά το γεγονός ότι το...


προηγούμενο Μνημόνιο προέβλεπε την επιβολή της, κατά 25%, αύξησης των εισιτηρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2013, στο νέο μεσοπρόθεσμο μετατίθεται η εφαρμογή της για τον Οκτώβριο του 2013.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σταθόπουλος σε τηλεοπτική του εκπομπή η αναβολή της επιβολής των αυξήσεων κατέστη εφικτή, λόγω της ενίσχυσης των ελέγχων κατά της εισιτηριοδιαφυγής και της οικονομικής εξυγίανσης των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών. Σημειώνεται ότι με τις νέες αυξήσεις η τιμή του εισιτηρίου των 1,40 ευρώ για όλα τα μέσα θα διαμορφωθεί σε 1,75 ευρώ και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια τα οποία πρόκειται να διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, με την επιβολή αυξήσεων θα πρέπει τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών του ΟΑΣΑ να τροποποιηθούν αναλόγως, περιλαμβάνοντας τις προβλέψεις για ενίσχυση των εσόδων από την αναπροσαρμογή της τιμής των εισιτηρίων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την «Καθημερινή» το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει την αλλαγή του πλαισίου για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ώστε σε περίπτωση απεργιών οι κάτοχοί τους να αποζημιώνονται με ισόποσες (των απεργιών) διαδρομές τον επόμενο μήνα. Το κόστος της παροχής αυτής, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, να καλυφθεί από την κρατική επιδότηση που λαμβάνουν οι εταιρείες.