Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Βερολίνο: «Αδιανόητη» μια νέα παραγραφή του ελληνικού χρέους

Το Βερολίνο επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε νέα μερική παραγραφή του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας πως «είναι αδιανόητο» ένα τέτοιο μέτρο το οποίο θα κόστιζε ακριβά στις πιστώτριες....


χώρες, με πρώτη τη Γερμανία. «Η θέση μας δεν άλλαξε. Μια παραγραφή του χρέους είναι για μας αδιανόητη», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων την παραμονή της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα.

«Δεν θα μπορέσει να υπάρξει εκεί τελική απόφαση αύριο για τεχνικούς λόγους», καθώς ορισμένα κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων το γερμανικό πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε νέα συμφωνία αρωγής προς την Ελλάδα, εξήγησε η Κότε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ίδια διαβεβαίωσε πάντως πως οι χώρες της ευρωζώνης «θα εργαστούν αύριο για να βρουν μια κοινή θέση». Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί είχε επίσης δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως ελπίζει «να υπάρξει στις 20 Νοεμβρίου μια κατ' αρχήν συμφωνία».