Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μέρκελ: Η Λισσαβόνα έχει εκπληρώσει πλήρως τους στόχους, δεν χρειάζεται νέα βοήθεια

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε την Κυριακή ότι η Πορτογαλία έχει εκπληρώσει πλήρως όλους τους στόχους, που καθορίζονται στο πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της, ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας, ότι...


η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια. «Η Πορτογαλία τήρησε πολύ καλά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», είπε η Μέρκελ στην πορτογαλική ραδιοτηλεόραση RTP, μια ημέρα πριν το ταξίδι της στη Λισαβόνα.

Όταν ρωτήθηκε αν η Πορτογαλία χρειάζεται ένα νέο πακέτο διάσωσης, όπως υποστηρίζουν μερικοί οικονομολόγοι, η Μέρκελ δήλωσε: «Δεν έχω αυτή την άποψη».

Η Μέρκελ είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις της Πορτογαλίας θα πάρουν χρόνο, αλλά στο τέλος της διαδικασίας θα φανούν τα οφέλη, επισημαίνοντας ως παράδειγμα τις μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από τη Γερμανία και που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να μεταφραστούν σε οικονομικά οφέλη.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας του πρωθυπουργού, Πέδρο Πάσος Κοέλιο ελπίζει κατά την επίσκεψη της Μέρκελ να ανανεώσει την υποστήριξή της από τον μεγαλύτερο πιστωτή της Ευρώπης.

Η Πορτογαλία εισήλθε στην πιο βαθιά οικονομική ύφεση από το 1970, με την οικονομία της να αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3%. Η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα άνω του 15%, με τα στοιχεία να προβλέπουν περαιτέρω αύξηση το 2013.