Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Τουρκία: Αύξηση της αγοράς ακινήτων από ξένους υπηκόους

Ενώ από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 1923, ως το 2002 – δηλαδή για 80 χρόνια – οι ξένοι είχαν αποκτήσει μόλις 127 ακίνητα και 133 διαμερίσματα στη Τουρκία, τα τελευταία 10 χρόνια οι ξένοι αγόρασαν 22.000 οικόπεδα και αγροτεμάχια...


καθώς και περισσότερα από 75.000 διαμερίσματα και μονοκατοικίες, προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ σε επερώτηση της βουλευτίνας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Νεντρέτ Άκοβα.

Με την χαλάρωση των όρων για την απόκτηση ακινήτων από τους ξένους και με την κατάργηση του όρο της αμοιβαιότητας, αυξήθηκε εντυπωσιακά η αγορά ακινήτων από ξένους.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός προκύπτει επίσης ότι οι ξένοι δείχνουν προτίμηση στην περιοχή των τουρκικών ακτών στο Αιγαίο. Στην κατάταξη των ξένων που αγοράζουν ακίνητα στην Τουρκία τις πρώτες τρεις θέσεις έχουν η Βρετανία, η Γερμανία και η Ελλάδα, ενώ ακολουθούν η Ρωσία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Αυστρία.