Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Οι εταίροι δεν έχουν αίσθηση των δυσκολιών που περνά η Ελλάδα»

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ κ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ;;;
Για τακτική κάποιων ευρωπαϊκών κρατών που «στρατηγική τους ήταν να κερδίζουν χρόνο, όχι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» της Ελλάδας μίλησε η Ελληνίδα επίτροπος....


Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Υπάρχουν ευθύνες, και το λέω με επίγνωση και των δικών μου ευθυνών, στρατηγική ορισμένων κρατών στην Ευρώπη ήταν να κερδίζουν χρόνο, όχι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, και τώρα ακόμη κάποιες πλευρές επιθυμούν να κερδίζουν χρόνο προτάσσοντας εθνικούς στόχους έναντι των ευρωπαϊκών στόχων», τόνισε η κ. Δαμανάκη, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σχολίασε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια είχε τοποθετηθεί εναντίον των μεγάλων αλλαγών στα εργασιακά.

Ωστόσο, η κ. Δαμανάκη είναι αισιόδοξη για το μέλλον, καθώς μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές, υπάρχουν όμως και θετικές ιδέες. «Θα δοθούν χρήματα στην ευρωπαϊκή αγορά με προοπτική σταδιακά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», επεσήμανε, ενώ για την αντιμετώπιση του ελλείμματος σημείωσε: «Μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε θετικό πλεόνασμα γιατί το έλλειμμα πάει καλά, και τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν».

Υποστήριξε ακόμα ότι πολύ δύσκολα θα αποφασιστούν στο μέλλον νέες περικοπές και φορολογικά μέτρα, αν και είναι πολλές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν και πρέπει να γίνουν.