Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Από τη βάση θα αναδειχθεί ο πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ

Από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το συνέδριο του κόμματος, για πρώτη φορά, θα βγει ο πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News. Στελέχη του κόμματος, ωστόσο, τονίζουν ότι η εκλογή του....


Αλέξη Τσίπρα από τη βάση δε θα θυμίζει σε τίποτα τις αντίστοιχες του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι επίσης εξελέγησαν στα κόμματά τους με διαδικασίες από τη βάση.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μία “μάχη” για το ποιοι θα ενταχθούν στη λίστα των στελεχών που δε θα χρειαστούν σταυρό για να εκλεγούν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή θα βρίσκονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Κώστας Βεργόπουλος, ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ήδη υπολογίζεται ότι στον νέο φορέα έχουν εγγραφεί από 27.000 έως 35.000 μέλη, από τα οποία θα προκύψουν μέχρι 3.500 μέλη που θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχουν ήδη να διαμορφώνονται οι ομαδοποιήσεις στον ενιαίο φορέα, με το 70% των στελεχών περίπου να πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το ποσοστό ανήκουν και δύο ήδη υπάρχουσες τάσεις του Συνασπισμού, η Αριστερή Ενότητα και η Πλατφόρμα 2010. Άλλη τάση, που όμως φέρεται να είναι πολύ κοντά σε αυτή των “προεδρικών”, είναι αυτή των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών, ενώ σοβαρές αποκλίσεις από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως εκφράζουν τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος, με επικεφαλής τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη. Σε αυτό το ρεύμα προσανατολίζονται και συνιστώσες όπως η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, αλλά και η Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα.