Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για συμφωνία Ευρωζώνης-ΔΝΤ

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της Τρίτης εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην εκπομπή Berlin Direkt της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD, όπως....


μεταδίδει η Deutshewelle. Ο Β. Σόιμπλε εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι την Τρίτη θα γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ αναφορικά με το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. «Πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή και πρέπει να τη βρούμε την Τρίτη».

Όπως είπε ο γερμανός υπουργός, καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες προς αυτή τη κατεύθυνση και «πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Το ζητούμενο όμως, όπως υπογράμμισε, είναι να αλλάξει η ελληνική οικονομία με τρόπο ώστε να γίνει ανταγωνιστική, μέσα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν το έχει υλοποιήσει ακόμη».

Για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή ως προς τις μεταρρυθμίσεις. Παραδέχθηκε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά «τα προβλήματα πρέπει να λυθούν».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος, ο Β. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι η πρόταση απορρίπτεται από το Βερολίνο δεν είναι μια γερμανική ιδιαιτερότητα, «δεν είναι πρόβλημα της Γερμανίας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για όλες τις χώρες ισχύει ότι «δεν μπορείς να παρέχεις δάνεια και να αναλαμβάνεις εγγυήσεις και μετά να κάνεις κούρεμα πάνω σε αυτά». Δεν επιτρέπεται και αυτό το γνωρίζει και η Κρ. Λαγκάρντ, όπως είπε.

Άσμουσεν: Νέο πρόγραμμα μετά το '14

Στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια θα συμφωνήσει το Eurogroup της Τρίτης, ενώ οι αποφάσεις για περαιτέρω βοήθεια θα ληφθούν αργότερα, τόνισε μιλώντας στο κρατικό γερμανικό δίκτυο ZDF το μέλος του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν.