Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από πυγμάχους

Το μποξ είναι ένα από τα σπορ που χαρακτηρίζονται γενικώς ως βίαια. Ο φωτογράφος Howard Schatz παρατηρεί λοιπόν με τον φακό του τη «μετάλλαξη» που υφίσταται το πρόσωπο του πυγμάχου κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετατρέποντας τον μποξέρ σε....


φωτογραφικό αντικείμενο. Τα πορτρέτα που φιλοτεχνεί δείχνουν την άγρια ομορφιά του σπορ, παράλληλα βέβαια με τον «φόρο» που διεκδικεί το άθλημα σε αίμα, μελανιές και... καταστροφή.

Οι δυνατές εικόνες που αποτυπώνει ο Schatz χρειάστηκαν 6 χρόνια φωτογραφικών ερευνών για να ολοκληρωθούν, στην προσπάθειά του να καταγράψει τις διαφορετικές πλευρές του βίαιου αυτού αθλήματος.

Ήταν βέβαια και η απροθυμία των πυγμάχων να ποζάρουν στην κάμερα μετά το ματς, ιδιαίτερα όταν αυτό συνοδευόταν από ήττα, γεγονός που εκτόξευσε χρονικά το φωτογραφικό project.

Ο Schatz παρατηρεί επ' αυτού: «όταν ένας μποξέρ χάνει, δεν θέλει να μιλήσει σε κανέναν. Αισθάνεται ντροπιασμένος, αμήχανος και ηττημένος. Είναι απαίσιο».

Το λεύκωμα του Howard Schatz «At the Fights: Inside the World of Professional Boxing» εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από το «Sports Illustrated Books»...








newsbeast