Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Ο Πούτιν δήλωσε "ανήσυχος" για την κατάσταση στη Γάζα

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε «πολύ ανήσυχος» από την εξέλιξη της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε τις επιφυλάξεις του όσον αφορά μια λύση στη συριακή κρίση η οποία περιλαμβάνει «την απομάκρυνση του (Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ) Άσαντ», μετά....


τη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. «Μιλήσαμε κυρίως για την τρέχουσα κατάσταση στην Παλαιστίνη, τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας, την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου: αυτό μας ανησυχεί πολύ», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Μέρκελ.

«Έχω την εντύπωση ότι οι θέσεις μας είναι πολύ κοντινές» στο θέμα αυτό, σημείωσε από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος.

Όσον αφορά τη Συρία, «η θέση μας είναι γνωστή: πρέπει κατ' αρχάς να συμφωνήσουμε για το μέλλον, να καταλάβουμε πώς θα διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα και τα συμφέροντα των διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων και μόνο αφού γίνει αυτό να προχωρήσουμε σε αλλαγές», πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Όχι το αντίθετο: να απομακρυνθεί ο Άσαντ και στη συνέχεια να σκεφτούμε τι θα κάνουμε», υπογράμμισε.

«Βλέπουμε τα προβλήματα αυτής της επιλογής στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη και σε άλλες χώρες. Γνωρίζουμε πού οδήγησε τη Λιβύη: στην αποσύνθεση της χώρας, στη δολοφονία διπλωματών, περιλαμβανομένου ενός αμερικανού πρεσβευτή. Εν συντομία: στο χάος», επεσήμανε ο ρώσος πρόεδρος.

«Ποιος επιθυμεί το χάος στη Λιβύη;», συνέχισε ο Πούτιν--ο οποίος προφανώς ήθελε να αναφερθεί στη Συρία. «Όχι εμείς, είναι πολύ κοντά στα σύνορά μας», κατέληξε.