Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Έλεγχοι για παράνομους μετανάστες στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας που σχετίζεται με την παράνομη μετανάστευση πραγματοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατά τους οποίους συνελήφθησαν 119 άτομα. Οι εξορμήσεις....


αυτές εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας που παράγεται από φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης και πραγματοποιήθηκαν βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις. Συγκεκριμένα, ύστερα από καθημερινούς και στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κυκλάδων, Α΄ Δωδεκανήσου και Β΄ Δωδεκανήσου:
Προσήχθησαν 479 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν 119 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

Σε βάρος των αλλοδαπών που συνελήφθησαν κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Οι ειδικές αυτές δράσεις θα επαναλαμβάνονται, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και γενικότερα τη διαχείριση της εγκληματικότητας στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.