Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Έχασε και το διδακτορικό του ο Λανς Άρμστρονγκ εξαιτίας του ντόπινγκ

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ
Το αμερικανικό πανεπιστήμιο Tufts, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη, απέσυρε το επίτιμο διδακτορικό που είχε απονείμει στον Λανς Άρμστρονγκ, το 2006. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το....

αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, «οι συμπεριφορές του Άρμστρονγκ, ως αθλητής, δεν είναι συμβατές με τις αξίες μας». Υπενθυμίζεται ότι ο οργανισμός αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών απέκλεισε δια βίου από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τον πρώην ποδηλάτη.

Επίσης ακυρώθηκε το σύνολο των αποτελεσμάτων του μετά την 1η Αυγούστου 1998, μεταξύ των οποίων οι επτά συνεχόμενες νίκες στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (1999-2005), κύρωση που επιβλήθηκε από την Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας.

Η «αποκαθήλωση»

«Ο Λανς Αρμστρονγκ δεν έχει θέση στην ποδηλασία, του αξίζει να ξεχαστεί», ήταν το σχόλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Του αφαιρέθηκαν και οι επτά τίτλοι που κατέκτησε στον «Γύρο της Γαλλίας» -που ήταν και το τελειωτικό χτύπημα-, ενώ διαγράφηκε η συμμετοχή του Τεξανού σε οποιοδήποτε ποδηλατικό αγώνισμα.

Η αρχή της καθαίρεσης του κορυφαίου αθλητή είχε γίνει από την γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» το 2005, η οποία τότε, με πρωτοσέλιδο τίτλο «το ψέμα του Αρμστρονγκ», είχε αποκαλύψει ότι γαλλικό εργαστήριο έκανε έλεγχο στα δείγματα ούρων που είχε δώσει ο Αμερικανός στη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας του 1999 και ανακάλυψε ίχνη της απαγορευμένης ουσίας ερυθροποιητίνη.

Στη συνέχεια ήρθαν οι αποκαλύψεις της αμερικανικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ (USADA) για συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών.