Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Έληξε η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Στη εξάρθρωση δύο «συγγενών» εγκληματικών οργανώσεων, που εμπλέκονται σε πολυάριθμες υποθέσεις καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών διακίνησης όπλων και ζωοκλοπών, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από τη πολύμηνη επιχείρηση που....


στήθηκε στην Κρήτη και η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και τρεις αστυνομικοί (αξιωματικός, ανθυπαστυνόμος και αρχιφύλακας).

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες που σχηματίστηκαν, περιλαμβάνουν συνολικά εξήντα 67 άτομα (52 Έλληνες και 15 αλλοδαπούς), τα οποία είτε συμμετείχαν στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, είτε συνεργάζονταν με αυτές σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες και δοσοληψίες.

Την πρώτη εγκληματική οργάνωση συγκροτούσαν 15 μέλη, οκτώ από τα οποία αποτελούσαν τα βασικά «στελέχη» της και οι υπόλοιποι επτά είχαν περιφερειακό ή έμμεσο ρόλο στην παράνομη δράση της.

Την δεύτερη σπείρα συγκροτούσαν 19 μέλη.

Τα υπόλοιπα άτομα, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες ως κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα, εμπλέκονται κυρίως σε δοσοληψίες με τις εγκληματικές οργανώσεις, σχετικά με αγορά και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, φυσιγγιών και ζώων.

Από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν, οι δυο (αξιωματικός και αρχιφύλακας) κατηγορούνται για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις, ως απλοί συνεργοί και η παράνομη δράση τους - διασύνδεση με τις εγκληματικές οργανώσεις προσδιορίζεται στην παροχή πληροφοριών για διενεργούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου και 289 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν 525 βεγγαλικά και 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ κατηγορείται και για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ο τρίτος αστυνομικός εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας πολεμικού όπλου καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή 147 φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων ενώ και οι τρεις κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος .

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων αφορούν, τις κατά περίπτωση, κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Από τις αστυνομικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια ων εμπλεκομένων και σε άλλους χώρους, σε περιοχές των Νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 3 οχήματα
• 688 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• 525 βεγγαλικά - πυροτεχνήματα
• το χρηματικό ποσό των 19.200 ευρώ
• ένα κυνηγετικό όπλο και ένα πιστόλι κρότου
• Δύο ζυγαριές ακριβείας