Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Βερναδάκης: Ψυχάρης-Καρακούσης στο λόμπυ της δραχμής!

Με ένα καυστικό σχόλιο απάντησε ο δημοσκόπος και ιδρυτής της VPRC, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε δημοσίευμα στην online έκδοση του Βήματος, όπου γινόταν λόγος για δραστικά μέτρα στην περίπτωση που η λύση που θα προτείνουν οι εταίροι μας είναι αναντίστοιχη με....


τις θυσίες της Ελλάδας. «Ψυχάρης-Καρακούσης στο λόμπυ της δραχμής!: ΤΟ ΒΗΜΑ – Ο,τι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον!» έγραψε στο Twitter του o κ. Βερναρδάκης παραθέτοντας το σχετικό δημοσίευμα.

Στο εν λόγω άρθρο, που αναρτήθηκε λίγο πριν γίνει γνωστό το ναυάγιο του χθεσινού Eurogroup, οι συντάκτες καλούσαν την κυβέρνηση «να αρχίσει να προετοιμάζεται για πιο δραστικές λύσεις» καθώς θεωρούν ότι «η προωθούμενη λύση» από τους εταίρους μας «δεν θα είναι αντίστοιχη των προσπαθειών και των θυσιών του ελληνικού λαού».

Ειδικότερα, το άρθρο του Βήματος, στο οποίο αναφερόταν ο κ.Βερναρδάκης, έγραφε τα εξής:

«Το ΒΗΜΑ είχε προειδοποιήσει σε ανύποπτο χρόνο ότι το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι μείζον και ικανό να υπονομεύσει κι αυτή ακόμη την υπερπροσπάθεια του ελληνικού λαού.

Οι συζητήσεις στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες ήταν εμφανώς δύστοκες, με πολλές διαφωνίες και αδυναμία εξεύρεσης μιας απόλυτα καθαρής και οριστικής λύσης του ελληνικού προβλήματος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνει ακαμψία και οι ευρωπαίοι εταίροι παραμένουν καχύποπτοι απέναντί μας. Κατά τα φαινόμενα η προωθούμενη λύση δεν θα είναι αντίστοιχη των προσπαθειών και των θυσιών του ελληνικού λαού.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν όντως επιβεβαιωθεί ότι θα διατηρηθεί η ελληνική εκκρεμότητα, τότε η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για πιο δραστικές λύσεις.

Τυχόν παράταση της εκκρεμότητας θα επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης, θα επιβαρύνει την πολιτική και οικονομική ατμόσφαιρα στη χώρα και βεβαίως θα καταρρίψει τις όποιες προσδοκίες σταθεροποίησης.

Στην περίπτωση αυτή τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να ανασκουμπωθούν και να αρχίσουν να αναζητούν λύσεις πατριωτικές, με όρους εθνικού συμφέροντος και μόνο».


Πηγή: epikaira.gr