Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Δε θα υπάρξουν αύριο τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πάντως πως κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία. Σχετικά με το ενδεχόμενο....


νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Γερμανία, αλλά όλες χώρες της ευρωζώνης.

«Το γνωρίζουμε όλοι, το γνωρίζει και η κ. Λαγκάρντ, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία των κρατών-μελών, δεν μπορείς ταυτόχρονα να δίνεις δάνεια, να αναλαμβάνεις εγγυήσεις και για τα δάνεια που έδωσες να κάνεις «κούρεμα». Αυτό αποκλείεται.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που είναι ο κύριος δανειστής, το αποκλείει κατηγορηματικά» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Προς επίρρωση των παραπάνω, το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε σε νέα ανακοίνωση ότι δεν θα υπάρξουν τελικές αποφάσεις αύριο, ενώ απέρριψε τα σενάρια περί νέου haircut επισημαίνοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητηθεί κάτι τέτοιο.