Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΚΤ διαψεύδει το κούρεμα, ουδέν σχόλιο από το ΔΝΤ

Δίχως τέλος είναι οι διεργασίες και τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό χρέος, λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέψευσε τα δημοσιεύματα για νέο «κούρεμα», ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν...


κάνει κάποιο σχόλιο. «Ένα κούρεμα δεν συγκαταλέγεται στις λύσεις», δήλωσε νέτα – σκέτα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν, στην εφημερίδα «Bild». Όπως είπε ο κ. Άσμουσεν, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού απαιτείται δέσμη μέτρων, μεταξύ των οποίων η σημαντική μείωση των επιτοκίων και η επαναγορά του χρέους από την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Άσμουσεν προέτρεψε για άμεση λήψη αποφάσεων: «ελπίζω ότι η Ευρωομάδα τη Δευτέρα θα λάβει μια πολιτική απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου».

Στο μεταξύ, για «φήμες και εικασίες» έκανε λόγο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφερόμενο στα σενάρια για νέο «κούρεμα». Όπως τόνισε, οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Όπως σας έχουμε ήδη γράψει, το περιοδικό «Der Spiegel» αποκαλύπτει την ύπαρξη σχεδίου «κουρέματος» έως και 50%, υποστηρίζοντας ότι την ιδέα προωθούν η ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με τη Γερμανία, πάντως, να θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση. Νωρίτερα, η εφημερίδα «Welt Am Sontag», ανέφερε ότι η μερική απομείωση του χρέους της Ελλάδας παραμένει στο τραπέζι, με το ενδεχόμενο του «κουρέματος» να μην περιλαμβάνεται, ωστόσο, στις συζητήσεις της Δευτέρας.